A konyha

A Kérész Kikötő konyhája elég speciális, több szempontból is. 

Egyrészt, mivel a Kérész Kikötő Étterem árterületen helyezkedik el, így az éttermet úgy kellett kialakítani, hogy az mobilis legyen. Ezért minden konténerekben található, így a konyha is. Egy konténer méretei pedig adottak, abból kellett hát főznünk, amink volt. A berendezéseket csak igen kis mértékben tudtuk pozícionálni, de megtaláltuk az ideális elrendezést.

A másik tényező, ami miatt speciálisnak mondanánk az éttermünket, az az alapanyagok használata. Amit csak tudunk a helyi gazdáktól szerzünk be, frissen, organikus gazdaságokból! Són és borson kívül csak és kizárólag friss fűszernövényekkel dolgozunk, ezzel adva valódi ízeket a fogásoknak.

A séf és tulajdonos- Futkos Attila

"Én nem vagyok szakács" - mondja el egy interjúban. És valóban végzettségét tekintve nem az, bár sok-sok évet, évtizedet töltött el a vendéglátásban, mégsem lett papírja arról, hogy ő szakács. 
Soha nem is titkolta, hogy kísérletező típus és hogy van mellette olyan kollégája, aki nélkül bele sem fogott volna egy étterem felépítésébe.

Régi és új, hagyományos és modern szakácskönyvek tömkelegét olvasta el. Folyamatosan újdonságokkal próbálkozik. Nem ment el a molekuláris gasztronómia felé, de számos, változatos eljárást használ az ételei elkészítéséhez.

Ezért emlegetik Futkos Attilát ma már séfként, és nem csak a tiszaberceli Kérész Kikötő és Éttermeben.

  • futkos 4